Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Mήπως είστε εξαρτημένοι από τα ζώδια;


 Ξεκινάει η μέρα σας διαβάζοντας το ωροσκόπιό σας;  



Μήπως το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν πέσει στα χέρια σας ένα περιοδικό είναι να ανοίξετε τη σελίδα με τα ζώδια;  Μήπως πριν κοιμηθείτε διαβάζετε τι σας επιφυλάσσουν τα άστρα για την επόμενη ημέρα;  Μήπως δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις αν δε συμβουλευτείτε πρώτα την αστρολόγο σας;  Αν ναι, ίσως είστε εξαρτημένοι από τα ζώδια! 

Η εξάρτηση από τα ζώδια έχει το εξής χαρακτηριστικό: τα άτομα αυτά παίρνουν στα σοβαρά ό,τι λένε τα ζώδια και δε μπορούν να προχωρήσουν στη ζωή τους αν δεν έχουν συμβουλευτεί τα άστρα.  Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την ανθρώπινη περιέργεια που μας κάνει να διαβάζουμε το ωροσκόπιό μας, από περιέργεια ή ενδιαφέρον, χωρίς όμως να εξαρτώνται οι αποφάσεις και οι πράξεις μας από αυτό. 

Γιατί οι άνθρωποι φτάνουν σε σημείο εξάρτησης από τα ζώδια;

     Πέρα από το ότι πολλοί άνθρωποι διαβάζουν τα ζώδια πληροφοριακά, από κεκτημένη ταχύτητα, ή από περιέργεια, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη βάση στις προβλέψεις που κάνουν, υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που εξαρτούν τις πράξεις τους από αυτό που λένε τα ζώδια. 

Μία από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου είναι να γνωρίζει το μέλλον, ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα και να βάλει τη ζωή του σε μια τάξη.  Ο φόβος του αγνώστου είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας που κάνει τον άνθρωπο  να θέλει να γνωρίζει όσα περισσότερα γίνεται.  Τα ζώδια υπόσχονται αυτό ακριβώς: να δώσουν πληροφορίες για το αβέβαιο μέλλον, και να το καταστήσουν γνωστό και, συνεπώς, λιγότερο «επικίνδυνο».

Οι εξαρτημένοι από τα ζώδια αδυνατούν να πάρουν τα πράγματα που τους αφορούν στα χέρια τους και αναζητούν απλές και εύκολες λύσεις για τα προβλήματα της ζωής.  Εφησυχάζουν ακούγοντας ευχάριστα πράγματα και μαθαίνοντας ότι όλα τα δύσκολα θα ξεπεραστούν με μαγικό τρόπο, χωρίς προσπάθεια από μέρους τους. 

Βασιζόμενοι στα ωροσκόπια, οι άνθρωποι ακούν αυτό που θέλουν να ακούσουν και ηρεμούν μαθαίνοντας ότι το μέλλον τους επιφυλάσσει κάτι θετικό και όμορφο, ακόμα αν και το παρόν τους είναι δύσκολο.  Τα άτομα αυτά θέλουν να αισθανθούν τη μοναδικότητά τους, ότι υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο για τα ίδια στο μέλλον –και δε συνειδητοποιούν ότι το ίδιο ωροσκόπιο έχει γραφτεί για χιλιάδες ή εκατομμύρια άτομα που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο.

Άλλα άτομα εξαρτώνται από τα ζώδια επειδή ελπίζουν ότι κάποιος άλλος ξέρει κάτι που τα ίδια δεν το γνωρίζουν, αλλά είναι μια πληροφορία την οποία ο άλλος μοιράζεται μαζί τους.

Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των «εξαρτημένων» από τα ζώδια

          Βασικό γνώρισμα των ανθρώπων που κατευθύνονται στη ζωή τους από αυτό που λένε τα ζώδια είναι ο φόβος του ότι δεν έχουν δυνάμεις ή ικανότητες να τα καταφέρουν, κι έτσι χρειάζονται την επιπλέον καθοδήγηση, προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν.  Έτσι, το ωροσκόπιό τους αποτελεί το ψυχολογικό τους δεκανίκι στις μεγάλες αποφάσεις.

          Ακόμα, οι «εξαρτημένοι» από τα ζώδια είναι άνθρωποι που επιθυμούν τον απόλυτο έλεγχο της ζωής τους και δεν επιτρέπουν την ύπαρξη αστάθμητων παραγόντων.  Με αυτό τον τρόπο, όμως, ακυρώνουν την ίδια την έννοια της ρευστότητας και της κινητικότητας που υπάρχει στην ανθρώπινη ζωή: αλίμονο αν ήταν όλα προδιαγεγραμμένα και δεν υπήρχε ελεύθερη βούληση και δυνατότητα να επιφέρει κανείς αλλαγές στη ζωή του! 

Παράλληλα, όμως, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι επιθυμούν να ελέγχουν και τους άλλους γύρω τους!  Έτσι, δε μπορούν να δεχτούν ότι κάποιος διέλυσε έναν ερωτικό δεσμό μαζί τους γιατί οι ίδιοι έκαναν κάποια λάθη ή γιατί, απλώς, το άλλο άτομο έκανε διαφορετικές επιλογές.  Καταφεύγουν λοιπόν σε αστρολόγους για να δουν πώς θα επιτύχουν την επιστροφή του δεσμού ή θα διαβάσουν τα μελλούμενα ή θα μάθουν τι πρόκειται να κάνει αυτό το άλλο άτομο.  Με αυτό τον τρόπο, όμως, ξεχνούν ότι στη ζωή δε γίνεται πάντα αυτό που εμείς προτιμούμε και ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι ενδοσκόπησης και προσπάθειας αλλαγής των καταστάσεων, που εξαρτώνται καθαρά από τις πράξεις μας.

          Τα εξαρτημένα από τα ζώδια άτομα συνήθως χαρακτηρίζονται από χαμηλή αυτοπεποίθηση, αν και αυτό μπορεί να είναι καμουφλαρισμένο και να μη φαίνεται προς τα έξω.  Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα βασανίζουν αυτά τα άτομα.

Η ανατομία της σκέψης του εξαρτημένου από τα ζώδια

          Που ακριβώς κάνει λάθος το άτομο που έχει εξάρτηση από τα ζώδια;  Καταρχήν στο ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα!  Δηλαδή, πιστεύει ότι «αν εγώ κάνω το τάδε πράγμα, τότε ο άλλος υποχρεωτικά θα κάνει εκείνο, άρα θα λυθεί το πρόβλημα», κάτι που δεν ισχύει.

          Επίσης, το άτομο αυτό έχει την πεποίθηση ότι δε φταίει το ίδιο για πολλά πράγματα, απλώς «έτσι ήταν γραφτό να γίνει», κάτι που λανθασμένα του αφαιρεί την ευθύνη των πράξεων του.

          Ένα ακόμα βασικό λάθος είναι το ότι πιστεύει ότι οι προβλέψεις είναι εξατομικευμένες και δεν υπολογίζει ότι αυτές προορίζονται για χιλιάδες ή εκατομμύρια άτομα που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο.  Οι προβλέψεις είναι γενικές και αόριστες και το άτομο τις ερμηνεύει στη συνέχεια όπως βολεύει το ίδιο. 

Αντικρίζοντας τη Ζωή Ρεαλιστικά

          Πέρα από τον ψυχαγωγικό ρόλο που μπορεί να έχουν τα ζώδια και τα ωροσκόπια, καλό είναι κανείς να βλέπει τη ζωή ρεαλιστικά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.  Το κάθε άτομο έχει τον έλεγχο της ζωής του και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για αυτοβελτίωση και βελτίωση της κατάστασής του. 

Φυσικά υπάρχουν και αναποδιές και ατυχίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις προλαμβάνονται όταν υπάρχει καλός σχεδιασμός.  Δυσάρεστα πράγματα συμβαίνουν, για κάποια από τα οποία το ίδιο το άτομο είναι υπεύθυνο: αν κάποιος εμπλακεί σε ένα σοβαρό τροχαίο επειδή έτρεχε μεθυσμένος στην παραλιακή, δε φταίει το γεγονός ότι αυτό ήταν γραφτό του ή γραμμένο στα άστρα, αλλά κακή επιλογή και κρίση από την πλευρά του.  Επίσης, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι έχουμε τον έλεγχο της δικής μας ζωής και της ποιότητάς της, αλλά δεν ελέγχουμε τις ζωές άλλων ανθρώπων.

          Όταν κανείς έχει αυτοπεποίθηση και μια βασική αίσθηση ότι μπορεί να βασίζεται στις δυνάμεις του, τότε πολύ εύκολα μπορεί να απαλλαγεί από τη σκλαβιά του «μα το λέει το ζώδιο μου!». 

Χρησιμοποιώντας κανείς τη λογική και τις ικανότητές του μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μια ευτυχισμένη ζωή.

Καλημέρα, αν σου είναι εύκολο, κάνε κλικ και λάικ στην επαγγελματική μου σελίδα.  ευχαριστώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

share