Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

14 Κλειδιά για να Ανοίξετε την Καρδιά ενός Άντρα (Α μέρος)


Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D., Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

14 Κλειδιά για να Ανοίξετε την Καρδιά ενός Άντρα (Α μέρος)

Οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται πότε θα προσελκύσουν τον άντρα των ονείρων τους και θα γίνουν ζευγάρι.  Συχνά υπάρχει μια περιγραφή του πώς επιθυμούν να είναι αυτός ο άντρας «ψηλός, όμορφος, ευαίσθητος, κατά προτίμηση πλούσιος, πιστός, να αγαπάει τα παιδιά…» αλλά συχνά οι γυναίκες διαμαρτύρονται ότι δεν τον βρίσκουν.  Κι όμως, αυτός ο άντρας που ψάχνετε είναι κάπου εκεί.  Αρκεί να τον προσεγγίσετε και να χρησιμοποιήσετε τα ‘κλειδιά’ που ξεκλειδώνουν την καρδιά του.

1. Δείξτε Αδιαφορία.

Οι άντρες δεν αντέχουν τις γυναίκες που είναι απελπισμένες για να τα φτιάξουν με κάποιον. Οι άντρες προσελκύονται από τις γυναίκες που δεν εντυπωσιάζονται από την εξωτερική τους εμφάνιση, το επάγγελμα, ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό τους.  Αυτό συμβαίνει επειδή στους άντρες αρέσουν οι προκλήσεις.  Μην το παίζετε απλώς δύσκολη, αφήστε τη δυσκολία της κατάκτησής σας να γίνει φανερή.   

2. Να είστε αστραφτερή!

Τι σημαίνει αυτό;  Όχι απλώς με προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση, αλλά ευγενική, με διάθεση για προσέγγιση σε ανθρώπινο επίπεδο, με ενδιαφέροντα, με θέματα συζήτησης, σοφιστικέ.  Δε χρειάζεστε κάποιον να σας ‘σώσει’, αλλά να εκτιμήσει τι άνθρωπος είστε.

3. Βάλτε μια δόση μυστηρίου.

Δεν είναι ανάγκη να του πείτε όλα σας τα σώψυχα από το πρώτο ραντεβού!  Ούτε κάν στα πρώτα 3-4 ραντεβού.  Δε χρειάζεται να δώσετε αναφορά για τις προηγούμενες σχέσεις σας, τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες σας, ούτε να φανερώσετε τα οικογενειακά σας θέματα ή τα προβλήματά σας.  Δεν έχετε πάει για ψυχοθεραπεία.  Έχετε πάει για να γνωρίσετε έναν άνθρωπο με τον οποίο επιθυμείτε να χτίσετε μια ωραία σχέση και στη συνέχεια γάμο και οικογένεια.  Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι αυτός ο άντρας απέναντί σας επιθυμεί να σας γνωρίσει, να εξερευνήσει το ποια είστε και να σας κατακτήσει.  Τα μυστικά ας περιμένουν για όταν συνάψετε σχέση.

4. Να είστε ανοιχτή.

Και όμως, το να είστε ανοιχτή δεν είναι αντίθετο με το να έχετε μια αύρα μυστηρίου.  Χρειάζεται να είστε ανοιχτή και ειλικρινής σχετικά με το τι άτομο είστε και ποιες είναι οι αξίες σας.  Οι άντρες θέλουν να ξέρουν ότι οι γυναίκες έχουν τη δική τους γνώμη, δηλώνουν τις επιθυμίες τους (προτιμώ το Α από το Β) ότι έχουν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση (πχ αν ρωτήσει αν ήσασταν πριν παντρεμένη μπορείτε να πείτε ‘ναι’ (είστε ανοιχτή), αλλά δε χρειάζεται να πείτε όλες τις λεπτομέρειες του πώς χωρίσατε (μία δόση μυστηρίου).  Αν αυτός ο άντρας συνεχίσει να βγαίνει μαζί σας θα μάθει και τις λεπτομέρειες για το παρελθόν σας.

5. Να είστε ο εαυτός σας.

Είστε ένα υπέροχο, μοναδικό, διαφορετικό, καταπληκτικό άτομο!  Αυτό θα πρέπει να δείξετε στις πρώτες συναντήσεις σας, και όχι να αντιγράψετε κάποια σταρ.  Αν το να είστε ο εαυτός σας δεν είναι αρκετά καλό για τον άντρα με τον οποίο βγήκατε ραντεβού, τότε προφανώς αυτός δεν είναι αρκετά καλός για εσάς.  Πιστέψτε με, δε θέλετε να ξεκινήσετε μια σχέση κατά κάποιον τρόπο εξαπατώντας τον άλλο και παριστάνοντας ότι είστε κάποια που δεν είστε.  Με το να είστε ο εαυτός σας και με το να είστε μοναδική, δίνετε στον άλλον την ευκαιρία να σας εκτιμήσει για το ποια είστε στ’ αλήθεια.  Και το αξίζετε!

6. Να χαμογελάτε συχνά.

Tην επόμενη φορά που θα μιλήσετε σε κάποιον άντρα που σας αρέσει χαμογελάστε.  Όταν σας πει κάποιο αστείο γελάστε και αφήστε τα μάτια σας να αστράψουν.  Η σοβαροφάνεια και το μπλαζέ ύφος δεν είναι ελκυστικά.  Κάντε συνήθειά σας να χαμογελάτε συχνά στην καθημερινότητά σας. Οι άντρες δεν αντιστέκονται στις γυναίκες με ωραίο χαμόγελο!

7. Να έχετε φυσική χάρη.

Στις ερωτικές ιστορίες, οι γυναίκες αγαπούν ιπποτικούς άντρες και οι άντρες αγαπούν γυναίκες με χάρη και αρχοντιά.  Οι άντρες προτιμούν τις Κυρίες, τις κλασάτες γυναίκες που έχουν και μια μικρή δόση γλυκιάς ντροπαλοσύνης.  Η γυναίκα όταν ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά της, όταν αφήνει ένα μικρό, γλυκό χαμόγελο, όταν αγγίζει τα μαλλιά της και παίζει με αυτά όταν σκέφτεται κάτι, δείχνει με μη λεκτικό τρόπο τη γλυκύτητα, χάρη και πραότητα που αναζητά ο άντρας.

Λέξεις-Κλειδιά: σχέσεις, έρωτας, προβλήματα σχέσεων, ζευγάρι, αναζήτηση συντρόφου, Λίζα Βάρβογλη.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ:

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και επιθυμείτε να το αναδημοσιεύσετε, παρακαλώ να συμπεριλάβετε το όνομα και την ιδιότητά μου, τον τίτλο του άρθρου και τη διεύθυνση του συγκεκριμένου ιστολόγιου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

share